Naprapat Danderyd - Napractiva Rehab Danderyd -Bästa naprapat i Danderyd

Terapeutisk stretching Danderyd

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri.

Terapeutisk stretching Danderyd

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
184 recensioner
×
js_loader

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri – med Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd! En normal ledrörlighet är avgörande för att vara smärtfri, men framför allt efter en skada eller längre tids inaktivitet, då den normala ledrörligheten minskar. Vår terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd är en behandling som innebär att du som är stel pga. dina korta muskler och har en begränsad ledrörlighet får hjälp av Napractiva Rehabs naprapat i Danderyd – bästa naprapat i Danderyd

Du kan enkelt boka bästa terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Danderyd och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Danderyd med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Terapeutisk stretching på din ort

Napractiva Rehab erbjuder effektiv, terapeutisk stretching i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka effektiv terapeutisk stretching i Stockholm

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sollentuna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Täby

Boka effektiv terapeutisk stretching i Danderyd

Boka effektiv terapeutisk stretching i Solna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sundbyberg

Boka effektiv terapeutisk stretching i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Danderyd: Syfte

Syftet med vår terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd är smärtlindring, att mjuka upp spända muskler för ökad ledrörlighet, samt för att öka balansen mellan olika muskelgrupper och rörelsekedjor. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Danderyd är en kombination av vår sköna massage & vår djupgående idrotsmassage, samt specifika stretchingmoment som hjälper till att förebygga skador och öka rörligheten. Detta är av största betydelse för att muskeln ska kunna behålla sin elasticitet, funktion och styrka samt möjliggöra ett intensivare arbete eller träning. Vanliga exempel på besvär pga. otillräcklig ledrörlighet eller balans mellan samverkande muskelgrupper är: stelhet / värk i nacke och skuldra, spänningshuvudvärk, ländryggsbesvär, falsk ischias, löparknä och tennisarmbåge.

Terapeutisk stretching Danderyd: Alla fördelar

Terapeutisk stretching är en typ av träning som syftar till att öka rörligheten i kroppens muskler och leder. Det är en säker och effektiv metod som kan förbättra flexibilitet, öka blodcirkulation och minska risken för skador. Dessutom kan terapeutisk stretching lindra muskelspänningar och smärta i kroppen.

Användning av terapeutisk stretching som en del av din träningsrutin kan ha många fördelar. En av de största fördelarna är att det kan hjälpa till att förhindra skador. Genom att öka rörligheten och flexibiliteten i kroppen kan du minska risken för muskelskador och överbelastning. Terapeutisk stretching kan också förbättra din prestation i olika idrotter och aktiviteter genom att öka rörligheten i specifika muskelgrupper. Regelbunden stretching kan också öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna, vilket kan lindra smärta och öka avslappningen i kroppen.

Terapeutisk stretching kan också bidra till att förbättra hållningen och lindra smärta i rygg och nacke. Sittande stilla framför en dator under längre perioder kan leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att rikta stretchingövningar mot de områden som påverkas mest av en stillasittande livsstil kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska smärta.

Terapeutisk stretching kan även förbättra sömnen genom att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Studier har visat att stretchingövningar kan minska stressnivåer och göra det lättare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Personer med muskuloskeletala problem kan också ha nytta av terapeutisk stretching. Stretching kan hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten i rygg och nacke, som är vanliga orsaker till funktionsnedsättning. Dessutom kan stretching lindra smärta orsakad av tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

Terapeutisk stretching är också effektiv för att förbättra hållningen genom att minska spänningar i nacke, rygg och axlar. Genom att öka flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningsproblem och minska smärta.

Stress och spänningar kan orsaka muskelspänningar och smärta, och terapeutisk stretching kan hjälpa till att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Detta kan resultera i att spänningar och smärta minskar och leder till ökat välbefinnande.

Äldre vuxna kan dra nytta av terapeutisk stretching genom att förbättra rörligheten och funktionen i muskuloskeletala systemet.

Åldrandet kan leda till minskad rörlighet och förlust av muskelstyrka, vilket kan leda till funktionsnedsättning. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa äldre vuxna att förbli aktiva och självständiga längre. Det kan också bidra till att minska risken för fall och skador, vilket är särskilt viktigt för äldre personer.

Terapeutisk stretching kan även hjälpa till att förbättra din mentala hälsa och välbefinnande. Forskning har visat att stretchingövningar kan hjälpa till att minska stress, ångest och depression, samtidigt som det kan förbättra humöret och självkänslan. Genom att utföra terapeutisk stretching regelbundet kan du främja en känsla av lugn och avkoppling i kroppen, vilket kan förbättra din livskvalitet.

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det kan utföras nästan överallt och när som helst. Du behöver inte tillgång till dyra träningsanläggningar eller utrustning för att utföra stretchingövningar. De kan utföras hemma, på jobbet eller till och med när du är på resande fot. Terapeutisk stretching kräver heller inte mycket tid, vilket gör det enkelt att integrera i din dagliga rutin.

Sammanfattningsvis kan terapeutisk stretching vara en mycket effektiv och användbar metod för att förbättra din hälsa och välbefinnande. Det kan hjälpa till att förbättra din rörlighet, minska smärta och förbättra din prestation i många olika aktiviteter. Det kan också hjälpa till att förbättra hållningen, minska stress och främja avslappning. Oavsett vad dina behov är kan terapeutisk stretching vara en värdefull tillägg till din träningsrutin.

Terapeutisk stretching Danderyd: Varför & hur?

Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd har flera fördelar och kan utföras på två sätt: passivt / statiskt eller aktivt / dynamiskt. Syftet med terapeutisk stretching är att förbättra muskel- och ledfunktion, förhindra att du förlorar den, förbereda eller förvärma musklerna innan en dynamisk aktivitet, förbättra ledrörelserna och naturligtvis minska risken för skada. När du tränar, sitter ofta eller under lång tid, samt när kroppen belastas regelbundet – tenderar musklerna att förkortas och då begränsas rörelserna. Terapeutisk stretching bör de regelbundet göras i förebyggande syfte.

Terapeutisk stretching som du får hos oss är svår att klara själv och göra rätt, utan kompetent hjälp och noga vägledning. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Danderyd är den absolut effektivaste tekniken vi rekommenderar å det varmaste för ett mycket bättre rörlighet, på korttid. Tekniken vi använder oss av påverkar alla muskelgrupper som arbetar tillsammans på olika rörelseplaner, till skillnad från enkel töjning som tillämpas på enbart en eller få specifika muskler.

Musklerna är organiserade i muskelkedjor. En muskel eller muskelgrupp bildar ett nätverk som – i ett nedsatt funktionellt läge – kommer att tvinga andra muskler eller muskelgrupper att kompensera för att kunna bibehålla kroppens balans. Terapeutisk stretching korrigerar och eliminerar detta.

Genom att stretcha flera muskelkedjor samtidigt förbättrar vi flexibiliteten, koordinationen och styrkan som krävs för att höja kroppskontrollen. Det är en teknik där naprapaten drar full nytta av information från de mekaniska, termiska, tryck- och kemiska receptorerna som finns i din muskulatur och på olika plan. Naprapaten använder sedan sina fysiologiska och anatomiska kunskaper för att hjälpa dig på bästa sätt.

Andningen i synnerhet är motorn bakom terapeutisk stretching. Ett korrekt andningsarbete under varje stretchposition gör att syrenivåerna hålls konstanta och musklerna kan då förlängas, utan att motverka varandra. Allt detta hjälper vår terapeutiska stretching i Danderyd med omnejd på ett effektivt sätt till med – steg för steg och i den takt som är optimal just för dig.

Terapeutisk stretching Danderyd: Statisk eller dynamisk stretching

Passiv / statisk terapeutisk stretching innebär att man intar en position där en eller flera muskler sträcks och sedan håller man denna position. Oftast passar den här typen av terapeutisk stretching bäst efter ett träningspass.

Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching passar bättre när du värmer upp innan träning och framför allt om du ska ägna dig åt högintensiva intervaller. Den innebär att du rör dig in och ut ur ett stramt läge. Ett annat namn för detta är rörlighetsträning. Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching hjälper kroppen att förbereda sig för aktivitet.

För bästa resultat bör man göra sina stretchövningar regelbundet eller varje dag, annars finns risk att effekten upphör. Det är också vanligt att tro att stretching minskar träningsvärk, men forskningen bekräftar att detta inte stämmer. Däremot kan det vara skönt att stretcha efter träningen för att varva ned och lättare återhämta sig inför nästa träningspass.

Terapeutisk stretching Danderyd: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt sin egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsa. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan vi ger oss i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar annars konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. När vi tränar svarar kroppen med en kapacitetsökning, varje gång den utsätts för en träningsstimulering. För att detta ska ske optimalt behöver träningen kontinuerligt anpassas, annars sker det motsatta – kroppen anpassar sig till en viss nivå och ytterligare utveckling uteblir. Effektiv och specifik träning är i högsta grad en dynamisk process, där träningsinnehållet hela tiden justeras och anpassas på regelbunden basis.

Napractiva Rehab

Taggar

Terapeutisk stretching Danderyd

Boka tid