Naprapat Danderyd - Napractiva Rehab Danderyd -Bästa naprapat i Danderyd

Naprapatbehandling Danderyd

Gå inte runt med ont! God hälsa lönar sig.

Naprapatbehandling Danderyd

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
184 recensioner
×
js_loader

Hjärtligt välkommen till oss på Napractiva Rehab Danderyd och bästa naprapatbehandling i Danderyd med omkringliggande trakter! God hälsa är viktigt – egentligen viktigast. Oavsett om du lider av långvarig smärta, har fått ett ryggskott eller dras med migrän, kan vår naprapatbehandling hjälpa dig. Hos oss på å Napractiva Rehab träffar du erfarna och kunniga naprapater i Danderyd med omnejd. Vi erbjuder unikt effektiva naprapatbehandlingar som lindrar smärta och kan även användas i förebyggande åtgärder. Naprapatbehandlingen kompletteras ofta med råd om ergonomi och egenträning.

Det är enkelt att boka en av våra naprapater i Danderyd med omnejd genom att trycka på knappen ”Boka tid” nedan eller till höger. Våra kunniga och proffsiga naprapater erbjuder holistiska, trygga och kompletta naprapatbehandlingar i Danderyd med omnejd, inklusive även massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT och friskvård för företag i hela Danderyd med omnejd, inklusive men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg och Upplands Väsby. Välkommen!

BOKA TID
Naprapatbehandling på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, topprecenserade naprapatbehandling i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa naprapatbehandling i Stockholm

Boka bästa naprapatbehandling i Sollentuna

Boka bästa naprapatbehandling i Täby

Boka bästa naprapatbehandling i Danderyd

Boka bästa naprapatbehandling i Solna

Boka bästa naprapatbehandling i Sundbyberg

Boka bästa naprapatbehandling i Upplands Väsby

Naprapatbehandling Danderyd: Boka en tid - det är aldrig för sent att komma till oss!

Behöver du hjälp med smärta i rygg eller nacke? Kanske lider du av migrän, spänningshuvudvärk, idrottsskador, ischias, muskelspänningar, musarm, tennisarmbåge, löparknä eller hälsporre? Vår naprapatbehandling i Danderyd kan hjälpa dig! Boka tid hos oss för att få hjälp att lindra smärta och återställa rörlighet i kroppen.

Naprapati är en manuell behandlingsteknik som fokuserar på muskel- och ledproblem. Hos Napractiva Rehab Danderyd har vi flera erfarna legitimerade naprapater som kan hjälpa dig att förbättra din hälsa.

En av fördelarna med naprapati är att det är en naturlig behandlingsform som inte kräver mediciner eller kirurgiska ingrepp. Genom att behandla rotorsaken till problemet och arbeta med muskler och leder, kan en naprapat hjälpa dig att återställa rörlighet och lindra smärta.

En annan fördel med naprapatbehandling är att det kan hjälpa dig att undvika framtida skador. Genom att förbättra kroppshållning och rörelsemönster kan en naprapat hjälpa dig att undvika smärta och skador i framtiden. Detta är särskilt viktigt för idrottare och personer som är fysiskt aktiva.

Naprapatbehandling kan hjälpa till att lindra många olika typer av smärta och problem. Rygg- och nacksmärta, huvudvärk, ischias, muskel- och ledproblem samt skador från olyckor eller idrott är några exempel på problem som kan lindras med naprapati.

När du söker naprapatbehandling hos oss på Napractiva Rehab Danderyd, kommer en legitimerad naprapat att skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina behov. Vi arbetar med att hitta och behandla rotorsaken till problemet, snarare än att bara behandla symptomen. På så sätt kan vi ge dig långsiktiga resultat och hjälpa dig att undvika återkommande problem.

En annan fördel med naprapati är att det är en naturlig och icke-invasiv behandling. Det krävs inga mediciner eller kirurgiska ingrepp, vilket gör det till en säker och skonsam behandlingsform.

Naprapatbehandling kan också hjälpa dig att förbättra din prestation i idrott eller fysisk aktivitet. Genom att arbeta med musklerna och lederna kan en naprapat hjälpa dig att förbättra din rörlighet och kroppshållning, vilket kan minska risken för skador.

För att dra nytta av alla fördelar med naprapatbehandling är det viktigt att välja en erfaren och kunnig naprapat.

En kvalificerad naprapat kan skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och mål. Naprapater kan arbeta i olika inställningar, från privata kliniker som vår Napractiva Rehab klinik till idrottslag och sjukhus.

Att välja en legitimerad och erfaren naprapat är avgörande för att uppnå bästa resultat. Hos oss på Napractiva Rehab har vi flera erfarna naprapater som är legitimerade och specialiserade på att behandla muskel- och ledproblem. Vi har hjälpt många patienter i Danderyd med omnejd att må bättre och uppnå långsiktiga resultat.

För att boka en naprapatbehandling hos oss behöver du inte ha en remiss från en läkare. Du kan helt enkelt boka en tid direkt hos oss. Under din första behandling kommer din naprapat att göra en grundlig undersökning av dina muskler och leder för att fastställa dina problemområden. Sedan kommer din naprapat att skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och mål.

När du bokar en behandling hos oss på Napractiva Rehab kan du förvänta dig att få en högkvalitativ och personlig vård. Vi tar hänsyn till varje persons individuella situation och behov när vi arbetar med våra patienter. Vi strävar alltid efter att hitta rotorsaken till problemet och behandla det, snarare än att bara behandla symptomen.

Slutligen är det viktigt att notera att naprapati är en mycket säker behandlingsform med mycket få biverkningar. Det är en helt naturlig behandling som inte kräver mediciner eller kirurgiska ingrepp. Det finns ingen risk för biverkningar eller komplikationer som kan uppstå med medicinering eller kirurgi.

Sammanfattningsvis är naprapatbehandling en naturlig, icke-invasiv och helt skräddarsydd behandlingsform som kan hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador. Genom att välja en legitimerad och erfaren naprapat kan du dra nytta av alla fördelar som naprapatbehandling har att erbjuda och uppnå långsiktiga resultat. Boka en tid hos oss på Napractiva Rehab Danderyd för att få hjälp med dina muskel- och ledproblem idag!

Naprapatbehandling Danderyd: Mer om vår naprapatbehandling

Ryggraden är central för rörelseapparaten och nervsystemet som sträcker sig från den. Over tid kan de olika delarna i ryggraden förlora sin plasticitet och flexibilitet, vilket kan leda till störningar i nervsystemet. I sådana fall är det bäst att besöka en duktig naprapat.

Naprapatbehandlingen är vanligtvis säker och orsakar sällan biverkningar. Vissa patienter kan uppleva mild huvudvärk, trötthet eller smärta i behandlade områden under de första 24 timmarna. Allvarliga komplikationer är mycket sällsynta, speciellt när behandlingen utförs av en erfaren och legitimerad naprapat.

Hos Napractiva Rehab är behandlingen av ländryggssmärta och nackbesvär den mest efterfrågade. Orsaken till besvären är ofta okänd, men smärta och besvär kan uttrycka sig på olika sätt. Ländryggssmärta och nackbesvär är vanligt förekommande, men går ofta över av sig själv inom en vecka. För att undvika återkommande besvär är det viktigt att behandla och rehabilitera hos en legitimerad naprapat. Hos Napractiva Rehab hittar du de bästa legitimerade naprapaterna i Danderyd och omgivningar, med målsättningen att hjälpa patienterna återgå till sin normala aktivitetsnivå så fort som möjligt.

Naprapatbehandling Danderyd: Medicinska kontraindikationer för naprapatbehandling

Det är mycket viktigt att rådgöra med din läkare innan du kommer till oss om du ingår i någon av dessa riskgrupper:

  • Personer med generellt högblodtryck, proppbenägenhet eller som medicineras med blodförtunnande.
  • Personer med svår osteoporos eller som har genomgått en cancerbehandling, eftersom det kan finnas risk för fraktur.
  • Personer som upplever smärtsamma domningar, stickningar eller förlust av styrka i arm eller ben.
Naprapatbehandling Danderyd: Bästa hjälp för rygg- och nackbesvär

I det kliniska arbetet vi gör när patienterna besöker oss ingår att med hjälp av en pedagogisk förklaring få patienten att ta ansvar för rehabilitering och själv ta hand om kroppen med hjälp av specifik träning som ges av naprapaten. Fokus skall ligga på att träna specifikt och funktionellt för att uppnå god kroppskontroll och balans.

Vår erfarna naprapater i Danderyd med omnejd vet att behandlingarna som massage och / eller manuell ledbehandling kan ge snabb, temporär smärtlindring (som kan hålla i månader), men att besvären ofta återkommer om funktionaliteten och ledrörligheten inte tränas. Det är därför viktigt för oss att den som kommer till kliniken med återkommande eller långvariga besvär lär sig att till stor del själv regellbundet ta hand om sin kropp med hjälp av specifik träning vi hjälper till med. Det är en återkommande bild hos oss att patienten berättar att det kan upplevas som mycket påfrestande att vakna varje morgon och känna sig stel i kroppen eller att ha ont i hela ryggen, även efter att ha sovit hela natten. Man har ”ont i ryggen”, utan att man funnit någon speciell orsak till ryggsmärtan. Dessutom hittas ingenting till och med via bilddiagnostik som röntgen eller undersökning med magnetkamera (MRT).

Orsaken till smärtan kan vara många och därför är det viktigt att inte låta det bli sämre. En noggrann undersökning hos en läkare eller ortoped är viktigt för att säkerställa att det inte finns patologiska grunder till smärtan, som i sådana fall behöver behandlas med läkemedel eller kirurgiskt ingrepp.  Smärtan kan vara också läges- eller belastningsrelaterad. Att stå länge, att resa sig mycket från sittande till stående eller att sitta länge kan vara problematiskt.  Ibland kan man också uppleva huggsmärtor i ryggen vid snabbare rörelser. Läget kan bli så jobbigt att det kan sätta sig i huvudet på en och även underminera viljan att förändra situationen. Allt detta tar vår kompletta naprapatbehandling i Solentuna med omkringliggande orter itu med!

Naprapatbehandling Danderyd: Bättre rygg- och ledstabilitet

Stabiliteten är förmågan att begränsa rörelse i en led så att skador eller smärta inte uppstår. En annan definition är att med muskelkraft hålla leden stabilt under de krav en rörelse eller belastning ställer. När kroppen är stabil sker korrekt automatisk aktivering av alla senreflexer kroppen har. Senreflexerna ger information om kroppsställning och kroppsrörelser, nödvändig för att kunna utföra välorganiserade och smidiga rörelser. Detta kallas proprioception och finns i kroppen som muskel- och skelettsinne.

När vi rör på oss finns sträckkänsliga nervfibrer i senorna, som aktiveras under muskelkontraktionen och hämmar muskeln till den berörda senan, så att vi skall kunna hålla balansen. Dessutom hjälper informationen från senorna att beräkna vinkel och rörelse i leden. Men om den här viktiga funktionen är försenad eller skadad, då blir kroppen instabil. Det kan ske i ett ryggsegment eller i en led, där det finns för mycket eller för lite rörlighet.

Det maximala rörelseutslaget i leden kan vara både för stort eller för litet och risker finns för en överdriven ledrörelse, utanför de fysiologiska gränserna. Vår specifika stabiliseringsträning utvecklar din kropps förmåga att kontrollera rörelser som sker mellan lederna i kroppen (ledstabilitet) och kapacitet att kunna kontrollera hela ryggen / bålen vid de belastningar och krafter som planerade eller oplanerade rörelser med armar och ben utgör. Vår naprapatbehandling i Danderyd hjälper bl a muskelkedjorna samverka mycket bättre under belastning & rörelse, samtidigt som vår erfarna, kompletenta naprapat på bästa sätt behandlar både lokalt och globalt stabiliserande muskler.

Napractiva Rehab

Taggar

Naprapat Danderyd, Naprapatbehandling Danderyd

Boka tid