Naprapat Danderyd - Napractiva Rehab Danderyd -Bästa naprapat i Danderyd

Idrottsmassage Danderyd

För effektiv träning, snabb återhämtning & bästa prestation.

Idrottsmassage Danderyd

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
184 recensioner
×
js_loader

Träna mycket mer effektivt, återhämta dig snabbare & prestera bättre – med vår djupgående idrottsmassage i Danderyd med omnejd! Regelbunden träning gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta. Att kombinera detta med Napractiva Rehabs unika idrottsmassage i Danderyd kan ha många hälsosamma fördelar. För de som är fysiskt aktiva leder vår idrottsmassage till en ökad blod- och lymfcirkulation vilket hjälper musklerna att återhämta sig snabbare. Det avgörande för en bra prestation är inte hur ofta eller hur mycket du tränar. Det som avgör är hur väl du återhämtar dig efter din träning.

Du kan enkelt boka bästa idrottsmassage i Danderyd med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Danderyd och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Danderyd med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Idrottsmassage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder djupgående, läkande idrottsmassage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa idrottsmassage i Stockholm

Boka bästa idrottsmassage i Sollentuna

Boka bästa idrottsmassage i Täby

Boka bästa idrottsmassage i Danderyd

Boka bästa idrottsmassage i Solna

Boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg

Boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby

Idrottsmassage Danderyd: För dig som tränar

Vår idrottsmassage i Danderyd är en manuell behandling som kan lindra smärta och förbättra rörligheten hos idrottare och andra aktiva personer. Massagen är fokuserad på att mjuka upp stela muskler och förbättra blodcirkulationen, vilket kan hjälpa till att förebygga skador och öka prestationen. På Napractiva Rehab Danderyd finns kunniga massörer som kan hjälpa dig med idrottsmassage. Nedanför kommer vi att gå igenom fördelarna med idrottsmassage och vad den kan hjälpa till med.

En fördel med idrottsmassage är dess förmåga att öka rörligheten och minska stelhet. Idrottare som tränar hårt kan dra nytta av massage för att minska risken för skador och öka prestationen. Massagen kan också hjälpa till att öka flexibiliteten och minska risken för stelhet och andra problem som kan hindra idrottare från att nå sina mål.

En annan fördel med idrottsmassage är dess förmåga att lindra smärta och hjälpa till att återhämta sig från skador. Idrottare som har ont eller har drabbats av skador kan dra nytta av massage för att lindra smärta och återhämta sig effektivare. Massagen kan också hjälpa till att öka blodcirkulationen, vilket kan minska inflammation och främja läkning.

Idrottsmassage kan också hjälpa till att förbättra den mentala hälsan hos idrottare. Massage kan hjälpa till att minska stress och öka avslappningen. Det kan också hjälpa idrottare att fokusera bättre och öka sin mentala styrka, vilket kan hjälpa dem att prestera bättre på tävlingar.

En ytterligare fördel med idrottsmassage är att den kan hjälpa till att förbättra kroppshållningen. Idrottare som tränar hårt kan dra nytta av massage för att korrigera sin kroppshållning och ytterligare minska risken för skador. Massagen kan också hjälpa idrottare att öka sin självmedvetenhet och medvetenhet om sin kropp.

Om du söker idrottsmassage i Danderyd finns det flera alternativ att välja mellan. På Napractiva Rehab finns erfarna massageterapeuter och specialister som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. Oavsett vilken typ av massage du väljer är det viktigt att hitta en massör som är kunnig och erfaren för att få den bästa behandlingen.

När du bokar en idrottsmassage i Danderyd är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du lindra smärta, förbättra rörlighet eller öka din prestation?

Genom att kommunicera med massören om dina behov och önskemål kan du få en mer skräddarsydd behandling som ger de resultat du söker. En erfaren massör kan också ge dig råd om olika typer av behandlingar och övningar som du kan göra hemma för att förbättra din hälsa och prestation.

Att välja rätt massör är en viktig del av att få den bästa idrottsmassagen i Danderyd. Du vill hitta en massör som är kunnig, erfaren och har en bra bedömning. Det är också viktigt att hitta en massör som du känner dig bekväm med och som kan anpassa behandlingen efter dina behov.

En annan viktig faktor att tänka på när du bokar en idrottsmassage är att ge dig själv tillräckligt med tid för återhämtning. Efter en massage kan det ta ett tag för kroppen att återhämta sig, särskilt om du har haft mycket spänningar eller smärta. Ge dig själv tid att vila och återhämta dig efter en massage, och undvik att träna för hårt eller överbelasta musklerna.

Sist men inte minst, glöm inte att idrottsmassage är en investering i din hälsa och prestation. En regelbunden idrottsmassagebehandling kan hjälpa dig att förebygga skador, minska smärta och öka din rörlighet och prestation. Så om du är en idrottare, aktiv person eller bara har muskelspänningar och smärta, är idrottsmassage ett fantastiskt sätt att förbättra din hälsa och må bättre.

Sammanfattningsvis är idrottsmassage en manuell behandlingsteknik som kan ha många fördelar för idrottare och andra aktiva personer. Genom att minska smärta, förbättra rörlighet, öka avslappning och förbättra kroppshållning kan idrottsmassage hjälpa oss att uppnå mycket god fysisk och mental hälsa. Hos Napractiva Rehab i Danderyd finns erfarna massörer som kan hjälpa dig att boka den bästa idrottsmassagen för dina behov och önskemål.

Idrottsmassage Danderyd: Mer om idrottsmassage

Idrottsmassage är en terapeutisk teknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Det finns avlägsna historiska data – från före 2000 f.Kr. och genom antikens Grekland – där vissa massagetekniker användes redan under tävlingsförberedelserna för de första olympiska spelen. Även gladiatorerna på romartiden fick idrottsmassage i förebyggande syfte eller som belöning efter sina bataljer.

Idrottsmassage används idag i stor utsträckning för att behandla och förbereda träningsintresserade personer, med mål att förbättra idrottsprestationen, samt förebygga eller påskynda återhämtningen efter skador. För att bli idrottsmässor krävs en hög grad av specialisering och många års erfarenhet, särskilt när det gäller elit- eller mycket konkurrenskraftiga idrottare. Hos Napractiva Rehab är det inte nödvändigtvis endast högpresterande idrottare som får en idrottsmassage. Idrottsmassage är på vår klinik ett viktigt sätt att upprätthålla träningsformen och ges också alltid i förebyggande syfte.

Idrottsmassage Danderyd: Idrottsmassagens fysiologiska effekter

• Före ett krävande och tungt träningspass: Förbättrar elasticitet och muskelprestanda, samt ökar blodflödet till musklerna.
• Efter tävlingen: Slappnar av musklerna, minskar muskelspasmer, samt påskyndar transporten av mjölksyra & metaboliska rester.
• I förebyggande syfte: Förebyggande idrottsmassage utförs ungefär en gång i veckan och dess mål är då att förebygga skador, förbereda musklerna för fysisk träning, lokalisera eventuella djupa spänningar i muskelfibrerna, samt bibehålla muskelelasticitet.

Idrottsmassage Danderyd: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt din egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsan. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan man ger sig i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. Rehabsprocessen av en skada är ofta traumatisk för den skadade. Framför allt på grund av smärtan som skadan medför och också på grund av den psykologiska börda som inaktivitet och osäkerhet innebär. Därför är det viktigt att det finns en sammanhängande och personlig rehabiliteringsplan, tillsammans med hjälp från en kompetent fysioterapeut. Det är också viktigt att den skadade är medveten om den höga risken som finns för ett återfall, om man inte strikt följer de terapeutiska instruktionerna. Dessutom är en positiv inställning till återhämtningsprocessen avgörande för att inte hamna i frustration och isolering.

För dig som tränar, tävlar eller om du funderar på att utöva någon form av idrott så är det mycket viktigt att du tänker på dessa rekommendationer:

• Innan du satsar på elit- eller tungtbelastande träning är det lämpligt att genomgå en medicinsk undersökning.
• Träningsprogrammet måste utgå från en nivå som är lämplig för dig, dina färdigheter och ditt fysiska tillstånd.
• Överträning ska undvikas, så följ ditt träningsschema och ändra om det behövs.
• Innan varje pass måste en tillräcklig uppvärmning utföras i enlighet med den aktivitet som vi ska utveckla.
• Det är viktigt att stretcha före och efter varje träningspass. Framför allt de muskelgrupper där du har obehag eller som har skadats. Det hjälper till att undvika rupturer och andra skador.
• Det är också nödvändigt att vila tillräckligt, så att du uppnår en harmonisk muskelbalans.

Idrottsmassage Danderyd: Funktionell rehabilitering

Funktionell rehabilitering är processen som innehåller behandlingar, övningar och pedagogiska samtal för att kunna återställa, underhålla eller förbättra dem fysiska och mentala funktioner hos en patient som varit skadad.

Funktionell rehabilitering är en kombination av olika tekniker:

  • Manuell terapi
  • Elektroterapi eller termoterapi
  • Motion och träning
  • Motiverande samtal

Funktionell rehabilitering – de vanligaste orsakerna:

  • Ryggrad och / eller extremitetsproblem (fötter, knän, axlar och händer)
  • Skador som uppstår under tävlingar eller träningspass, men också från tungt fysiskt arbete eller från degenerativa sjukdomar i ben, muskler, leder, senor, etc
  • Problem efter ortopediska operationer
  • Olika typer av kroniska sjukdomar: neurologiska, reumatologiska, metaboliska, respiratoriska & hjärtsjukdomar.

Napractiva Rehab

Taggar

Idrottsmassage Danderyd

Boka tid